sobota 8. ledna 2011

Svadobný deň Princa Williama a Kate




Kráľovská svadba roka Princa Williama a Kate Middleton, ktorá sa uskutoční 29. apríla 2011, sa začne o 11. hodine dopoludnia.


Potvrdili to oficiálne zdroje z okolia rodiny princa Williama, informujú britské médiá. Párik sa zosobáši 29. apríla 2011 v katedrále Westminster Abbey v Londýne. Princ daroval svojej priateľke zásnubný prsteň v októbri tohto roku. Úrad Princa Charlesa zverejnil informácie o veľkom dni svojho syna vrátane detailov ceremónie a príchode Kate do opátstva Abbey.

„Princ William a Kate Middleton sa už rozhodli, ako bude vyzerať ich veľký deň,“ potvrdil zdroj na oficiálnom profile úradu Princa z Walesu na Twitteri. „Slečna Middleton príde do Westminster Abbey autom. Cesta bude viesť okolo parku Sv. Jamesa, Horse Guards Parade (kasárne britskej kráľovskej stráže, pozn. red.), cez ulicu Whitehall a cez Parlamentné námestie k bráne Westminsterského opátstva." Ceremónia je naplánovaná na 11. hodinu dopoludnia. Párik, ktorý randí už osem rokov, bude oddávať arcibiskup z Canterbury. Prejav bude mať aj londýnsky biskup.

Novomanželia sa presunú po obrade v svadobnej kolóne na kočiari na súkromnú hostinu do Buckinghamského Paláca, ktorú usporiada Williamova stará mama – Kráľovná Alžbeta II. Väčšia oslava bude pokračovať večer, ktorá bude iba pre blízkych priateľov a príbuzných. „Princ z Walesu (Charles, pozn. red.) bude hostiť večeru, nasledovať bude tanečná zábava iba pre blízkych priateľov a rodinu“, dodáva úrad Princa Charlesa.


Žádné komentáře: