neděle 9. ledna 2011

P!NK-životopis





















Dátum narodenia:8.9.1979
Miesto narodenia:Doylestown,Pennsylvania,USA
Znamenie:Panna

Životopis:
Pink sa v skutočnosti volá Alecia Moore. Narodila sa Jamesovi a Judy Moorovym.Zatial čo vyrastala vo Philadephii,jej otec hral na gitaru piesne od Roberta Dylana a Dona McLeana,čo slúžilo ako inšpirácia pre začiatok jej hudobnej kariéry. Mladá Pink si velmi zamilovala hudbu a keď nemusela rozprávať,tak radšej spievala. Rada chodila do Philly klubu miesto, ktoré jej umožnilo vyjadrit samu seba spevom a tancom. V trinástich sa zoznámila s populárnym tanečníkom z Philly klubu,s ktorým začala tancovať a spievať s jeho rapovou kapelou "Schools of Thought".

V strnastich zlozila svoju prvu piesen.Pisanim piesni vyjadrovala svoje pocity, ktore ziskala behom svojho detstva a dospievania. Kazdy piatok vecer navstevovala klub Fever, kde zažila svojich 5 minut slávy. Ked jej niektore vystupenia nevyšli, tak dokazala vyuzit tieto negativne skusenosti ako palivo svojej ctiziadosti.

Jeden piatok sa v klube zastavil obchodný zástupca z MCA Records, ktorý hľadal niekoho,aby zaplnil miesto v novej R&B-kapele.Piesne Pink sa mu zapáčili a požiadal ju,aby sa zúčastnila konkurzu do skupiny s názvom Basic Instinct. Pink mala však pocit,že do skupiny nezapadá. Basic Instinct bol pre Pink len prechodná záležitosť. Ďaľšia skupina,kde sa Pink objavila, bola Choice.Aj tak nedokázala v žiadnej skupine zapadnúť, najlepšie sa cíti ako sólová speváčka.

Jedného dňa sa Pink opýtal Darryl Simmons, či by pre neho niečo nenapísala. Ona súhlasila a tým sa začala jej vlastna kariéra.

Jej debutový album "Can't Take Me Home" vytvorila na jar roku 2000. Hneď po uvedení sa album stal veľmi obľúbeným a získal si samú chválu. Prvý singel "There You Go", sa ihneď po uvedení dostal do TOP 40 najhranejších singlov v USA.

Druhý singel "Most Girls", slávil rovnaké úspechy ako jeho predchodca,ak nie viac.

Jej druhý album s názvom "Missundaztood“ vydala v roku 2001. Odtial pochadza velký hit Get the party started, ktorý dostal cenu Grammy.

V roku 2004 Pink vydáva ďalší album Try this, tento album sa tak neuchytil, pretože je viac rockovejší, jej štýl.

Pink si dala dlhšiu pauzu a z ničoho nič oznámila že sa bude vydávať so svojim priateľom Careyom Hartom. Zoznámila sa s ním na motokrosových pretekoch, pár bol veľmi chaotický stále sa rozchádzal. Až raz Pink požiadala Careyho o ruku, tiež na motokrosových pretekoch, kde sa pred 5 rokmi stretli, Hart prijal, a 7.januara 2006 sa odohrala na kostarickej pláži svadba.

Tohto roku neskončila, vydala album I'm not dead odkial pochádza singel Stupid girls ktorý uráža všetky namyslené fifleny typu Paris Hilton, či Jessica Simpson. Od tejto doby je Pink Parisinou úhlavnou nepriateľkou! Veľkým hitom to neskončilo, potom nasledoval nemenej úspešný hit Who knew, ci U+Ur Hand. Novinkou z albumu je singel Nobody knows. Tento rok Pink vydala tiež DVD Live in Europe, je to zdokumentované turné po celej Europe.

V skratke:
brat:Jason
farba očí:modrá
pôvodná farba vlasov:blond
vyýška:162cm
zaujímavosť:piercing v jazyku

Diskografia Pink
Rok 2000 album:Can't Take Me Home
1. Split Personality
2. Hell Wit Ya
3. Most Girls
4. There You Go
5. You Make Me Sick
6. Let Me Let You Know
7. Love Is Such A Crazy Thing
8. Private Show
9. Can't Take Me Home
10. Stop Falling
11. Do What U Do
12. Hiccup
13. Is It Love

Rok 2001 album:Missundaztood
1. M!ssundaztood
2. Don't Let Me Get Me
3. Just Like A Pill
4. Get The Party Started
5. Respect
6. 18 Wheeler
7. Family Portrait
8. Misery
9. Dear Diary
10. Eventually
11. Lonely Girl
12. Numb
13. Gone To California
14. My Vietnam

Rok 2003 album:Try This
1. Trouble
2. God is a DJ
3. Last to Know
4. Tonight's the Night
5. Oh My God
6. Catch me while I’m Sleeping
7. Waiting for Love
8. Save My Life
9. Try Too Hard
10. Humble Neighbourhood
11. Walk Away
12. Unwind
13. Feel Good Time
14. Love Song
15. Hidden Track

Rok 2006 album:I´m Not Dead
1. Stupid Girls
2. Who Knew
3. Long Way To Happy
4. Nobody Knows
5. Dear Mr. President (Featuring Indigo Girlz)
6. I'm Not Dead
7. Cuz I Can
8. Leave Me Alone (I'm Lonely)
9. U + Ur Hand
10. Runaway
11. The One That I Got away
12. I Got Money Now
13. Conversations With My 13 Year Old Self
14. Fingers
15. I've Seen The Rain

Žádné komentáře: